Aardappel anders

Ingrediënten voor 5 personen

  • 800 gram aardappelen
  • 2 broccoli's
  • 8 runder chipolata worstjes
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • half blokje groentebouillon
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor. Kook in een andere de broccoliroosjes 5 minuten voor. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Smelt de boter in een pannetje. Doe hierna de bloem er bij en verwarm dit een paar minuutjes mee. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, roer telkens goed door tot het is opgenomen. Verwarm dit nog 3 minuutjes op medium-vuur. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit samen met de cayennepeper en 2/3 van de kaas door de saus.

Giet de aardappelen en broccoli af. Meng dit samen met de paprikablokjes en plakjes champignon door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng hier 2 eetlepels olie door. Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de worstjes ook over de plaat. Verdeel de saus over de aardappels en groenten en bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. 

Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Wil je de saus niet zelf maken, gebruik dan een potje aardappel anders.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin