Aardappel ovenschotel met spitskool

Ingrediënten


  • 400 gr spitskool (extra snel klaar wanneer je voorgesneden spitskool gebruikt)
  • 600 gr aardappeltjes (voorgekookt of opbakaardappeltjes, ik gebruikte opbakaardappeltjes met rode schil)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes dragon (of tijm )
  • 200 gr spekreepjes
  • 200 ml slagroom
  • 2 el grove mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch) of 160 graden (hetelucht).

Doe de slagroom in een mengkom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de blaadjes van de tijm of hak de dragon fijn en voeg toe aan de room. Schep de mosterd door het roommengsel en meng goed door. Breng verder op smaak met zout en peper.

Snijd de spitskool in dunne repen (je kunt ook de voorgesneden gebruiken) en snipper de ui en knoflook fijn. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze een kleurtje krijgen. Voeg de opbakaardappeltjes toe en bak ze 7-8 minuten. Schep de spitskool er doorheen en bak tot dat het iets geslonken is.

Schep alle groenten over in de ovenschaal. Schenk de het slagroommengsel er bij en zet de aardappel ovenschotel nog 15 minuten in de oven. Garneer met wat extra tijm of dragon.



Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin