Aardappelschotel met Toscaanse saus

- Ingrediënten:
Bereiden:
Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel de knoflook en gele ui. Snijd de knoflook in stukken en de gele ui door de helft. Snijd een helft grof en snipper de andere helft.
Doe de grof gesneden gele u (halve gele ui), knoflook en zongedroogde tomaat in een hakmolen. Mix fijn.
Verhit de roomboter samen met de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde gele ui toe en bak 3-4 minuten. Voeg het zongedroogde tomaatmengsel toe en bak 2 minuten. Voeg de aardappels, ras el kouzina, paprikapoeder, zwarte peper, uienpoeder en het zout toe. Meng goed. Voeg het water toe en kook de aardappels op hoog vuur. Zodra het goed kookt, zet je het vuur laag. Kook, afgedekt, 10 minuten (roer tussendoor).
Voeg de spinazie toe en kook, afgedekt, tot deze geslonken is. Voeg de tomatenpuree en ongeklopte slagroom toe. Kook 5-6 minuten. Voeg de parmezaanse kaas toe. Kook in ca. 2-3 minuten tot een geheel.
Verdeel het aardappelmengsel over een ovenschaal en strooi er geraspte kaas op (ik heb geraspte mozzarella gebruikt).
Leg de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 ℃. Bak 10-12 minuten of tot de kaas gesmolten is.
Bon appétit!
