Abrikozen bars met gember

Ingrediënten voor 16 repen
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Oven: 30-35 minuten

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram amandelmeel
  • 125 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 160 gram abrikozenjam (ik had appel abrikozenjam met gember maar die is wat lastiger te vinden)
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 3 bolletjes stemgember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier.

Meng het amandelmeel, de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom.

Klop de roomboter met de suiker romig en klop vervolgens het eiwit erdoorheen.

Snijd de bolletjes stemgember in kleine stukjes en voeg die samen met het bloemmengsel aan het botermengsel toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel de helft van het deeg met je vingers over de bodem van de bakvorm.

Bestrijk de bodem met de jam en verdeel het overige deeg erover heen door er grove kruimels op te leggen.

Bak de abrikozenjam bars met gember in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in repen.

Bewaar de abrikozenjam bars met gember in de koelkast.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin