Appelcrumble met ijs

Recept voor 1 schaal (4-6p)
- Ingrediënten:
- 3 grote appels (Elster)
- 60 ml water
- 2 theelepels citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
Crumble:
- 175 gram bloem
- 110 gram koude ongezouten roomboter
- 110 gram kristalsuiker
- 75 gram havermout
- 1 bak vanille ijs
Bereiden:
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de stukjes appel samen met het citroensap, vanillesuiker en water in een pan en laat zachtjes koken tot de appelstukjes na ongeveer 10 minuten zacht worden.
Mix ondertussen met je handen of een mixer de bloem met de boter tot je een soort kruimeldeeg krijgt. Roer de havermout en de suiker erdoor.
Stort de appelstukjes in een ovenschaal en verdeel er het deeg over. Bak 30 tot 40 minuten af in de oven.
Serveer warm een flinke schep vanille-ijs.
Bon appétit!
