Appelkruimeldessert

Recept voor 1 schaal (4-6p)

    Ingrediënten:
  • 4 grote appels (wij gebruikten Jonagold)
  • Het sap van 1/2 citroen
  • 2 theelepels koekkruiden (of kaneel)
  • 150 gram koude roomboter, in blokjes
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 170 gram bloem
  • Snufje zout
  • IJs voor erbij (optioneel)


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in ongeveer acht parten. Hussel ze in de bakvorm door elkaar met het citroensap en de koekkruiden.

Doe de koude blokjes boter, bloem, een snuf zout en de donkerbruine basterdsuiker samen in een kom. Werk de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker heen, tot je mooie kruimels overhoudt.

Verdeel de kruimeltopping goed over de appels heen. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer een uur gaar. De appels mogen mooi zacht zijn, maar hebben als het goed is nog hun vorm behouden.

Wordt 'ie te bruin? Dek dan af met aluminiumfolie.

Schep het appelkruimeldessert op gebaksbordjes en top af met een bolletje koud (vanille)ijs. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin