Appeltaart trifle

- 2 niet al te grote appels
- 40 gr rozijnen
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 100 gr digestive koekjes
- 25 gr boter
- 125 ml slagroom
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden
- mixer
- 2 glazen van 300 ml
Bereiden:
Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom. Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.
Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekkruimels een paar minuten.
Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe. Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, appelmengsel en room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.
Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.
Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast, houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.
Bon appétit!
