Babi pangang

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 1 kilo hamlappen
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels ketjap [marinade]
  • 2 eetlepels ketjap [saus]
  • 2 a 3 theelepels sambal
  • 1/2 liter water
  • 1 pot atjar tjampoer
  • 1 kopje suiker
  • maizena
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout 

Bereiden

Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer (incl. sap), en de suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. 

Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. 

Super makkelijk en altijd een succes!! 

Bon appétit! 
© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin