Banaan-havermout repen

Ingrediënten
- 100 gram ongezouten boter
- 60 gram bruine suiker
- 3 eetlepels honing
- 2 (rijpe) bananen
- 200 gram havermout
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/4 theelepel fijn zout
- Optioneel: 1 mandarijn of 1/2 sinaasappel
Extra
- Rechthoekige lage ovenschaal met bakpapier
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekige lage ovenschaal (of brownievorm) met bakpapier, zorg dat het bakpapier aan beide kanten wat overhangt.
Smelt de boter in een pannetje op matig vuur en voeg tegen het einde de suiker en honing toe. Verhit al roerend tot alles is gesmolten en haal van het vuur.
Prak de bananen fijn en meng met de havermout, kaneel, nootmuskaat en het zout tot een mooi mengsel. Je kunt de mandarijn of halve sinaasappel raspen en het sap toevoegen als je wilt (lekker voor de frisheid). Voeg het suikermengsel uit het pannetje toe en roer goed door.
Doe het mengsel in de ovenschaal en gebruik een spatel of de achterkant van een lepel om het gelijkmatig te verspreiden. Bak 25 minuten op 180 graden in de oven.
Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen in de ovenschaal. Haal dan de grote reep uit de ovenschaal door de zijkanten van het bakpapier op te tillen en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Leg daarna op een snijplank en snijd in repen.
Bon appétit!
