Bieten stamppot

Recept voor 2 personen

    Ingrediënten: 

  • 500 gram aardappelen (liefst kruimig)
  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 1 ui
  • theelepel tijm
  • scheutje balsamico azijn
  • 3 plakjes spek
  • klontje roomboter
  • feta


Bereiden:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit in een koekenpan met een beetje boter aan. Voeg tijm en balsamico bij en laat dit met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven.

Bak de spek in een andere (droge) koekenpan of oven krokant.

Rasp de bieten of snijd ze in stukjes en verwarm ze in een ander pannetje.

Vang het vocht van de aardappelen op en bewaar dit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht van de aardappelen toe zodat een smeuig mengsel ontstaat. Roer de bietjes en uien er door. Plus de feta. 

Serveer de stamppot met de gebakken spek.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin