Bietensalade met feta

Ingrediënten voor 2 porties
- 4 eetlepels pijnboompitten,
- 1 zak veldsla (circa 75 gram),
- flinke hand spinazieblad,
- 4 lenteuitjes,
- 3 voorgekookte rode bieten,
- 10 cherrytomaten,
- 200 gram feta,
- 4 eetlepels olijfolie,
- peper&zout,
- 1 eetlepel citroensap of balsamico.
Bereiding
Verwarm een pannetje op middelhoog vuur, en bak de pijnboompitjes tot ze bruin kleuren. Zet hierna apart.
Was en droog de veldsla en spinazie, en stop in een kom.
Verwijder het buitenste blad van de lente ui, was de ui en snijd in ringen.
Snijd dunne plakken bietjes met behulp van een mandoline (óf: snijd de bieten door de helft en snijd elke helft in dunne plakken).
Halveer de tomaatjes, en snijd de feta in blokjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de kom, breng op smaak met de zout,peper, olijfolie en citroensap/balsamico. Hussel het geheel door elkaar en garneer deze rode bietjes salade met feta en de pijnboompitten.
Bon appétit!
