Bietenschotel met gehakt

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:
  • peper
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 2 bakjes Paturain kruidenroomkaas of vergelijkbaar product
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 gram half-om-halfgehakt of vegetarisch gehakt
  • 100 ml melk of kookvocht van de aardappelen
  • 50 gram boter
  • 800 - 1000 gram gekookte bieten
  • 800 gram kruimige aardappelen


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een pan met water en zout in 15 -20 minuten gaar.

Verwijder in de tussentijd de harde stukjes van de bieten en snijd ze in plakken.

Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en bak hierin het gehakt in 5-8 minuten rul. Roer vervolgens de Paturain door het gehakt en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper.

Giet de aardappels af en bewaar eventueel het kookvocht. Doe 50 gram boter, 100 ml melk of kookvocht bij de aardappels en stamp de aardappels tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de ovenschaal als eerste met de plakken biet. Verdeel hierover het gehakt en verdeel als laatste hier de aardappelpuree overheen. Strooi de geraspte kaas eroverheen.

Bak de bietenschotel in 15 - 20 minuten af in de oven.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin