Gebakken bietstuk

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 6 bieten
  • 2 el grapefruitsap (of sinaasappelsap)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • zeezout en gemalen zwarte peper
  • 2 el muntblaadjes, zeer fijngehakt
  • 2 el bieslook, zeer fijngehakt
  • 6 el Griekse yoghurt 

    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 200 graden. 

    Pak alle bieten in aluminiumfolie, leg ze in een ovenschaal en pof ze zo'n 40 tot 50 minuten, of tot ze gaar zijn.
    Laat ze iets afkoelen en wrijf het velletje eraf. Dan drukt u met uw vlakke hand de biet iets plat. Niet zodat-ie kapot gaat, maar zodat hij net wat plet.

    Klop grapefruitsap, azijn, 2 eetlepels olijfolie, peper zout en de helft van de tuinkruiden in een wijde kom en rol de bieten erdoor. Laat 30 min staan.

    Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bieten 5 minuten aan elke kant of tot ze een bruin kantje krijgen.

    Roer de rest van marinade en de kruiden door de yoghurt en doe over de gebakken bietstukken. 

    Bon appétit! 

    © 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
    Mogelijk gemaakt door Webnode
    Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin