Big Mac aardappelschotel

Ingrediënten
- 900 g aardappels
- 50 g roomboter
- zwarte peper
- 450 g gehakt
- zout
- 175 g mayonaise
- 50 g mosterd
- 15 ml azijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
- halve gele ui
- 2 geraspte augurken
- cheddar kaas
- plakjes augurk sla
Bereiding
Schil en snijd de aardappels in blokjes. Breng de aardappelblokjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo'n 15 tot 20 minuten.
Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de zwarte peper en zout toe. Meng het samen tot een geheel. Doe het gehakt in een pan en bak het gehakt gaar.
Rasp de augurken en ui. Doe de mayonaise in een diepe kom en voeg de mosterd, azijn, suiker, zout, geraspte ui en augurk toe. Meng alle ingrediënten samen tot een geheel.
Doe de aardappels in een vergiet en laat het water uitlekken. Doe ze in een diepe kom en prak/stamp de aardappels fijn. Voeg de roomboter, zout en zwarte peper toe. Meng alles samen tot een glad geheel.
Schep de helft van de aardappelpuree op de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Voeg de helft van de saus over de aardappelpuree. Doe er wat sla op, gevolgd door het gehakt. Leg er cheddar kaas op.
Schep de rest van de aardappelpuree op de ovenschaal en verdeel het weer gelijkmatig. Voeg de andere helft van de saus erop en smeer het uit. Doe er wat sla op, gevolgd door het gehakt en plakjes augurk. Top het af met cheddar kaas.
Leg de Big Mac aardappelschotel in een voorverwarmde oven op 250℃ voor zo'n 10-12 minuten of totdat de kaas volledig gesmolten is.
Strooi wat sla op de Big Mac aardappelschotel voordat je het serveert.
Bon appétit!
