Big Mag lasagne

- Ingrediënten:
Bereiden:
Doe het gehakt in een koekenpan samen met het zout en de zwarte peper. Bak het gehakt in ca. 8 minuten gaar.
Pel de gele ui. Rasp de augurk en gele ui. Doe de mayonaise, mosterd, suiker, het zout en de gele ui, azijn en augurk in een diepe kom. Meng goed. Leg 40 gram van de saus apart. Voeg het gehakt toe aan de saus. Meng goed.
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de bloem toe en kook met een garde, al roerend, een minuut. Voeg de melk toe en roer tot een geheel. Wanneer het iets dikker wordt, voeg je de cheddar kaas toe. Roer tot er een mooie gladde saus is ontstaan. Breng de kaassaus op smaak met wat zout, zwarte peper en uienpoeder.
Verdeel een laag kaassaus over de ovenschaal en leg de lasagnebladen erop. Verdeel er weer een laag kaassaus op. Schep hierop een laag gehaktmengsel.
Herhaal met weer een laag lasagnebladen, kaassaus en gehaktmengsel.
Herhaal met nog een laag lasagnebladen, kaassaus en het gehaktmengsel. Strooi er geraspte mozzarella kaas en cheddar kaas op.
Dek de ovenschaal af met een vel bakpapier en een laagje aluminiumfolie. Leg de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 ℃. Bak in ca. 30 minuten gaar.
Verwijder de aluminiumfolie/bakpapier en leg het terug in de oven. Bak 10 minuten.
Garneer de Big Mac lasagne met sla, tomaat, ui, augurk en de 40 gr saus die je hebt overgehouden.
Bon appétit!
