Bladerdeeghapje met peer en blauwe kaas

Recept voor 8 stuks
- Ingrediënten:
- 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1/2 eetrijpe peer
- Stukje blauwe kaas (ik gebruikte Castelle creamy blue)
- Handje walnoten
- Honing
- 1 ei, losgeklopt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verwijder het folie aan de onderkant van het bladerdeeg. Snijd de bladerdeegvellen in vieren. Leg het bladerdeeg op het bakblik en laat net ontdooien.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in smalle plakjes.
Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg (houd de randen vrij) een stukje blauwe kaas, een of twee plakjes peer (indien nodig gehalveerd), een walnoot en een beetje honing.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei. Bak in het midden van de oven circa 12 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Bon appétit!
