Bloemkoolrijst met kip kerrie

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr kip (in stukjes)
  • 200 gr broccoli (in roosjes)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Snuf komijn
  • snuf gemberpoeder
  • snuf peper en zout
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepel geschaafde amandel

Bereiden

Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten.

Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel. Ook lekker met ananas.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin