Boerenkoolstamppot met chorizo

Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 800 gram aardappelen
- 500 gram boerenkool fijngesneden
- 1 blokje runderbouillon
- 150 gram chorizoworst
- 1 ui
- 250 gram rundergehakt
- 3 eetlepels gehakte oude kaaspeper
Bereiden:
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de boerenkool in water met daarbij het bouillon blokje 10 minuten.
Snijd de chorizo in stukken en bak dit in een droge koekenpan aan. Snipper de ui. Haal de chorizo uit de pan en houd dit apart. Bak de ui en de gehakt in het bakvocht van de chorizo.
Giet de aardappelen af en voeg hier een beetje van het kookvocht van de boerenkool bij zodat de stamppot straks smeuïg wordt. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper. Giet de rest van de boerenkool af en roer dit door de aardappelen. Roer de blokjes chorizo het ui-gehaktmengsel en de kaas door de stamppot.
Serveer de stamppot direct.
Bon appétit!
