Broodje sloppy joe

Recept voor 6 personen

    Ingrediënten:
  • 300 g rundergehakt
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 125 ml tomato frito
  • 75 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 el water
  • 6 witte bollen
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 100 g augurkplakjes
  • 3 el gebakken uitjes


Bereiden:

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.

Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.

Tip: eten er kinderen mee? Laat dan de chilivlokken achterwege.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin