Broodje sloppy joe

Recept voor 6 personen
- Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 20 g ongezouten roomboter
- 125 ml tomato frito
- 75 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce
- ¼ tl chilivlokken
- 2 el water
- 6 witte bollen
- 100 g fijngesneden ijsbergsla
- 100 g augurkplakjes
- 3 el gebakken uitjes
Bereiden:
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.
Tip: eten er kinderen mee? Laat dan de chilivlokken achterwege.
Bon appétit!
