Brownies met frambozencheesecake

Ingrediënten voor ±15 stuks

200 g pure chocolade
200 g boter op kamertemperatuur
400 g fijne kristalsuiker
5 eieren
110 g bloem, gezeefd
400 g verse roomkaas
1 tl vanille-aroma
120 g frambozen (vers)

Keukenspullen

  • bakpapier
  • bakvorm (20x30 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe de chocolade in een kom en smelt de chocolade au bain marie. Draai het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen. Klop de boter met 250 gram van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep 4/5 van het mengsel in een beklede bakvorm.

Klop in een andere kom de roomkaas, de rest van het suiker, 2 eieren en het vanille-aroma glad en spreid het uit over het brownie mengsel in de bakvorm.

Schep kleine lepeltjes browniemengsel aan op het roomkaasmengsel en roer dit met een voork een beetje door zodat er een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en serveer in blokken.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin