Brownies met topping

Ingrediënten , bakblik 20x20
- 140 gr ongezouten boter, in smalle stukjes gesneden
- 180 gr pure chocola, fijn gesneden
- 130 gr suiker
- 80 gr bruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 grote eidooier
- 1 tl vanille extract
- 60 gr bloem
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl bakpoeder
- 50 gr pecannoten, oreo's of een andere topping
- 50 gr extra chocola, grof gehakt
Bereiding
Neem een bakblik van 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175˚C. Zet het bakblik apart.
Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de suiker erdoor. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn. Klop de eieren en de eidooier erdoor een voor een en daarna de vanille. Klop flink voor ongeveer 1 minuut.
Roer de bloem, zout en het bakpoeder erdoor.
Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik. Verdeel de topping eroverheen en doe daar dan de extra stukjes chocola tussen.
Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.
Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt. Dan zijn ze het lekkerste. Snij in 16 stukken
Bon appétit!
