Bruschetta met tomaat en mozzarella

Ingrediënten
- 1 ciabatta (of een stokbrood)
- 4 tomaten (kies een smaakvolle stevige soort)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Paar blaadjes verse basilicum
- 1 flinke bol mozzarella
- Olijfolie
- Versgemalen peper en zout
- 1 teentje knoflook
Keukenspullen
- bakpapier
- cakevorm (27 cm)
- keukenmachine
- satéprikker
Bereiden
Snijd een stokbrood in schuine plakken en bestrijk met wat olijfolie. Rooster het stokbrood in een droge, hete grillpan, of in de oven op de grillstand, totdat ze donkere grillstrepen hebben of goudbruin zijn. Halveer een teen knoflook en wrijf met de opengesneden knoflookkant over het brood - zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak. Je bruschetta is nu klaar om te beleggen.
Ondertussen de tomaten ontvellen (klein kruisje snijden, even in kokend water houden en het velletje laat makkelijk los). De pitjes uit de tomaat verwijderen. Het vruchtvlees van de tomaat in blokjes snijden.
De mozzarella in kleine blokjes snijden en met de tomaten mengen in een kom. Een scheutje olijfolie, oregano en peper en zout naar smaak toevoegen. Schep op ieder broodje een lekkere lepel van het tomatenmengsel en garneer de bruschetta met een blaadje basilicum.
Voor de variatie kan je ook een beetje pesto op het brood smeren, je kan een plakje rauwe ham op de bruschetta leggen of nog rode ui toevoegen aan het tomatenmengsel.
Bon appétit!
