Cake met custard
Ingrediënten:
- 220 gr cakemeel
- 30 gr custardpoeder
- 250 gr zachte roomboter
- 5 eieren
- 250 gr witte basterdsuiker
- scheutje melk
Bereiden:
De Boter met de suiker goed mixen, hoe langer je mixt, hoe lekkerder de cake gaat worden. Ongeveer 8-10 minuten. Dan de eieren er een voor een in. wacht tot het ei volledig is opgenomen voor de volgende erin gaat. Dan gaat het cakemeel erbij, waar je het custardpoeder al doorheen hebt geroerd. Als dit allemaal goed is gemengd doe je een scheutje melk erbij, nog even kort mixen en klaar is het beslag.
Giet het beslag in een goed ingevet bakblik of een tulbandvorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake 60 minuten. Is de cake nog niet gaar desnoods 5 minuten langer bakken. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voor je de cake uit de vorm haalt.
Bon appétit!
