Cannelloni van lasagnebladen

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram champignons
- 1 courgette
- 400 gram spinazie
- 1 eetlepel sojasaus
- 400 gram pastasaus
- 100 gram geraspte kaas
- 400 gram verse lasagnebladen
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de champignons in kwarten en de courgette in even grote stukken.
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons enkele minuten totdat ze mooi bruin zijn. Voeg dan ui, knoflook, sojasaus en spinazie toe en bak tot alle spinazie geslonken is. Bak totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg dan de courgettestukjes toe, roer om, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Schep de helft van de pastasaus in de ovenschaal. Pak nu steeds een lasagneblad, leg een eetlepel groentemix op de onderste helft van het blad en vouw het in de breedte op. Leg dan in de ovenschaal.
Doe dit met alle lasagnebladen en mix. Schenk de rest van de pastasaus eroverheen en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Bak de cannelloni zo'n 30 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en bruin is.
Je kan ook lasagne maken van dit recept.
Bon appétit!
