Cannelloni met spinazie en ricotta en tomatensaus

Recept voor 2 personen van Project Gezond

    Ingrediënten: 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 350 gram gezeefde tomaten
  • 400 gram spinazie
  • 80 gram ricotta
  • 10 cannelloni's
  • 50 gram geraspte mozzarella

Tip: Je kan de cannelloni's vullen met een spuitzak.


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en italiaanse kruiden een paar minuten aan. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op laag vuur 10 minuten inkoken. Maak op smaak met zout en peper. 

Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Dompel de spinazie erin onder, zodat het slinkt. Schep de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit. Snijd de uitgelekte spinazie fijn. Schep het in een kom en voeg de ricotta eraan toe. Voeg ruim zout en peper toe en roer tot een gelijkmatige massa.

Vet een ovenschaal in met boter. Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus. Vul de cannelloni's met het spinazie-ricottamengsel. Leg ze op het laagje tomatensaus in de ovenschaal.

Bedek de cannelloni's met de rest van de tomatensaus. Draai ze een beetje, zodat ze rondom onder de saus zitten. Verdeel de geraspte mozzarella en flink wat peper over de cannelloni's. Zet ze voor 20 a 25 minuten in de oven.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin