Caesar salade bowl

Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 1 theelepel olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel gehakte knoflook
- 2 theelepels gedroogde oregano
- Snufje zout en peper
- 1/4 kopje in blokjes gesneden spek
- 2 eieren , hard gekookt
- 6 kopjes Romaine slablaadjes , gewassen en gedroogd
- 1 kop snoeptomaten , gehalveerd
- 1 avocado , in plakjes
- 1/2 kopje geschaafde Parmezaanse kaas
- 1/2 kopje croutons
Dressing:
- 1/4 kop hele ei mayonaise (minder vet)
- 1/4 kopje vetvrije Griekse yoghurt (of zure room - vol vet of verlaagd vetgehalte)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook , geplet
- 3-4 ansjovisfilets , fijngehakt (aanpassen aan uw smaak)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper voor kruiden
Bereiden
Breng kip op smaak met olie, citroensap, knoflook, oregano, zout en peper. Verhit een anti-aanbak grillpan (of koekenpan) met een kleine hoeveelheid olijfolie; grill de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Verwijder de kip, dek af en leg opzij om te laten rusten.
(Terwijl de kip kookt, bak je spek en kook je eieren.)
Voor de Caesar Dressing: meng de mayonaise, yoghurt, olie, knoflook, ansjovis, citroensap en parmezaanse kaas. Klop tot goed gecombineerd; voeg zout en peper naar smaak toe en klop opnieuw. Smaaktest en pas het zout en peper aan uw smaak aan. Voeg het water toe voor een dunnere consistentie.
Monteer Salade: Snijd de kip in dikke plakjes. Hak het spek fijn en snijd de eieren in plakjes. In een grote kom, sla combineren met de avocado, tomaten, parmezaanse kaas en croutons. Bedek de kip, het spek en de eieren. Giet de dressing erover; top met de croutons, meng goed om te combineren en serveer!
Bon appétit!
