Cheesecake met karamel

Ingrediënten 

  • 150-200 gr bastogne
  • 60-75 gr roomboter, ongezouten
  • 400 gr monchou (roomkaas naturel)
  • 2 eieren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gr suiker
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk

Springvorm 20 cm

Bereiden

Begin met het bereiden van de 'karamel'. Zet een grote pan water op en breng het water aan de kook. Leg het blikje gecondenseerde melk in water en zorg dat het blikje goed onder water blijft. Kook het blikje gecondenseerde melk circa 2,5 tot 3 uur in het water. Zorg er voor dat het blikje altijd onder water blijft staan, dus af en toe een beetje water toevoegen.

Tip: je kunt het blikje gecondenseerde melk ook al een dag of week van te voren koken.

Maak de bodem van de cheesecake. Verkruimel met je handen of een keukenmachine de bastognekoeken. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de bastognekoeken en de gesmolten boter door elkaar. Schep dit in een ingevette springvorm en druk het geheel aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.

Als het blikje gecondenseerde melk klaar is met koken laat je hem afkoelen (circa een half uur). Giet de karamel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad met een spatel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Meng de monchou met de eieren, suiker en de koek- en speculaaskruiden. Giet het mengsel over de karamel.

Zet de cheesecake voor circa 45 minuten in de oven. Als de cheesecake klaar is, laat je hem afkoelen en zet je hem vervolgens een paar uur in de koelkast.

Om de cheesecake helemaal af te maken kan je er blokjes fudge op leggen.


Bon appétit!


© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin