Cheesecake met twix

Ingrediënten
- 150 gr OREO koekjes
- 50 gr gesmolten boter
- 600 gr naturel roomkaas
- 175 gr suiker
- 3 eieren maat L
- 125 gr zure room
- 2 tl maïzena
Toppings
- 30 gr gesmolten pure chocolade
- caramelsaus
- 5 mini Twixen
Springvorm 20 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).
Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
Maal de OREO koekjes fijn in je hakmolen van de staafmixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng het nog even kort. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit aan met een glas. Laat de OREO koekjesbodem opstijven in de koelkast.
Meng de roomkaas, de zure room en de suiker glad in een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe en mix kort. Voeg tot slot de maïzena toe. Mix het beslag niet te lang. Zodra het een egaal mengsel is, is het klaar.
Giet de cheesecakevulling op de bodem.
Bak de cheesecake in ongeveer 60 - 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.
Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven afkoelen, met de ovendeur op een kier.
Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
Maak de karamelsaus volgens het recept. Het is wel beetje teveel saus, maar wat overblijft is lekker over een bolletje ijs bijvoorbeeld. Zet de karamelsaus in de koelkast. Als hij te dik is geworden, kan je hem even kort verwarmen, dan wordt hij weer wat vloeibaarder.
De volgende dag kan je de Twix cheesecake afmaken. Hak de Twixen in kleine stukjes. Smelt de pure chocolade in de magnetron.
Verdeel de stukjes Twix over de cheesecake. Garneer de Twix cheesecake royaal met de gesmolten chocolade en de karamelsaus.
Bon appétit!
