Citroen mascarponemousse

Benodigdheden haverkrokantje:
35 gr boter 1 el honing 50 gr havervlokken 25 gr pecannoten (ongeroosterd en ongezouten), fijngehakt 25 gr witte basterdsuiker 20 gr bloem
Bereiding
Tip: Liever alcoholvrij? Laat de Limoncello dan achterwege.
Klop met een (hand)mixer de mascarpone met de slagroom en resterende
suiker tot een dikke crème. Klop in een dun straaltje de afgekoelde
citroensiroop erdoor. Schenk of schep de mousse in 4 glazen en zet
minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de haverkrokantjes verwarm je de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed je een bakblik met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan met de honing. Zodra het gesmolten
is, roer je de havervlokken, pecannoten, suiker en bloem er goed
doorheen tot alles is gemengd. Spreid het mengsel over de bakplaat uit
en druk plat en goed aan. Bak dit in circa 15 minuten krokant en
goudbruin in de oven. Snijd vanuit de oven direct in smalle schotsen en
laat afkoelen. De haverkrokantjes worden daarna hard en je kunt ze zeker
2 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
Voor het serveren van de citroen-mascarponemousse haal je de glazen
15 minuten eerder uit de koelkast zodat de mousse op temperatuur kan
komen. Steek 1 of 2 smalle krokante haverreepjes in de mouse, bestrooi
met extra crumble van de haverkrokantjes en optioneel met wat gekonfijte
citroenschilletjes. Serveer met een lepeltje.
Bon appétit!
