Citroen semifreddo

- Ingrediënten:
- 400 g volle roomkaas naturel
- 1 pot lemoncurd 320 g
- 250 g mascarpone
- 3 citroenen
- 100 ml limoncello
- 2 el poedersuiker
- 30 lange vingers (ongeveer, hou er een paar extra achter de hand)
Bereiden:
Bekleed een klein cakeblik (ca. 1 l inhoud) met plasticfolie.
Klop de roomkaas los met een elektrische mixer. Voeg de lemoncurd en de mascarpone toe en klop tot een glad geheel.
Rasp de schil van 1 citroen en pers 2 citroenen uit. Doe de citroenrasp en het citroensap in een kom en meng met de limoncello en de poedersuiker. Klop goed om de poedersuiker op te laten lossen. Doop 10 lange vingers in het limoncellomengsel en verdeel ze netjes over de bodem van het cakeblik.
Spreid er een derde van het roomkaasmengsel overheen. Vorm zo nog twee lagen van in de limoncello gedoopte lange vingers en roomkaasmengsel. Dek het geheel af met plasticfolie en zet tenminste 6 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo 20 minuten voor het serveren uit de vriezer. Snijd de laatste citroen in flinterdunne schijfjes en garneer hiermee de bovenkant van de semifreddo. Serveer het nagerecht in plakken, zoals je bij een cake zou doen.
Bon appétit!
