Courgettefrittata

Recept voor 4 personen
Tijd: 20 min. + 30 min. in de oven

Ingrediënten

  • 100 gr salami
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 2 el italiaanse kruiden
  • 100g geraspte geitenkaas
  • 6 middelgrote eieren
  • 75 g rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.

Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de geitenkaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden. Als het geheel te bruin wordt, kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie. Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.

Bon appétit!

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin