Couscous met gehakt
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 2 tl. citroensap
- 4 takjes verse munt
- 200 ml. sojayoghurt of kwark
- 2 el. korianderzaad (of gemalen)
- 1 el. peterselie (gedroogd)
- 1 el. paprikakruiden
- 2 stuk aubergine
- 2 stuk courgette
- 2 stuk rode ui
- 300 gram (lams)gehakt
- 200 gram volkoren couscous
Bereiden:
Snipper de ui en bak glazig in wat olie.
Bereid de couscous volgens verpakking. Vervolgens mag er een eetlepel olijfolie, de paprikakruiden en de peterselie doorheen geroerd worden.
Snij de courgette en aubergine in blokjes en bak mee met de ui. Voeg wat peper toe.
Vijzel de korianderzaadjes (kan ook met een lepel) en bak mee in de pan met groenten.
Doe de yoghurt in een schaaltje, voeg citroensap toe, wat peper en een handje kleingesneden blaadjes munt. Meng goeden zet in de koelkast.
Draai balletjes van het gehakt, strooi er wat peper en zout over en bak mooi rondom bruin.
Voeg de couscous aan de groenten toe en verwarm alles goed. Eet met de yoghurtsaus.
Bon appétit!
