Couscoussalade met kip en perzik

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr kippendijfilet
  • 1 citroen
  • 15 ml olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 20 gr rozijnen
  • 120 gr couscous
  • 20 gr pecannoten
  • 2 wilde perziken
  • 5 gr munt
  • 10 ml honing

Bereiding

Snijd de kippendijfilet in grove stukken.

Halveer de citroen en knijp het sap uit één helft. Voeg 10 milliliter olijfolie en ruim peper en zout toe aan het citroensap. Marineer de stukken kippendijfilet ongeveer 15 minuten in het mengsel.

Maak 300 milliliter kippenbouillon van één kippenbouillonblokje.

Meng de rozijnen door de couscous en bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik in plaats van heet water de (hete) kippenbouillon.

Laat een (grill)pan goed heet worden. Bak de kipdijfilet op hoog vuur rondom bruin en knapperig. Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg. 

Hak de pecannoten grof door en bak ze in dezelfde pan als de kippendijfilet kort op middelhoog.

Maak de wilde perziken schoon en snijd het vruchtvlees er langs de pit af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Hak de munt grof door.

Roer de couscous los met een vork. Voeg de honing, een paar druppels olijfolie en citroensap naar smaak toe. Maak de couscous verder op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de couscous over de borden. Beleg de couscous met de kippendijfilet en de stukjes perzik.

Tip: Je kan ook gewone perziken gebruiken of perziken uit blik. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin