Crema al caffè

Recept voor 2 personen

    Ingrediënten:

  • 2 espresso's (circa 60 ml)
  • 1 el suiker
  • 250 ml slagroom
  • voor de garnering: chocoladesprinkles, chocolade- of karamelsaus 


Bereiden:

Zet de espresso's en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Laat daarna afkoelen tot lauw en plaats in de koelkast tot het mengsel door en door koud is.

Klop daarna de slagroom op tot deze lobbig is. Schenk de espresso erbij in een straaltje tot je een romig mengsel hebt. Hou 'm vloeibaar om te drinken of klop extra op zodat je het in mooie glaasjes kunt verdelen om te eten met een lepeltje.

Koel de crema al caffè optioneel nog een uurtje in de koelkast als je 'm nog wat dikker wilt hebben en garneer naar keuze.

Tip: Je kunt de crema al caffè ook al eerder op de dag vast maken en bewaren in de koelkast tot gebruik. En als je het jezelf nog makkelijker wilt maken kun je de afgekoelde koffie ook met de slagroom mengen in een shaker en daarna een paar minuten flink shaken. Zo krijg je een romige ijskoffie die je over ijsblokjes kunt schenken. Voeg er eventueel nog wat (alcoholvrije) chocolade- of amandellikeur aan toe.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin