Dulce de leche ijs
- Ingrediënten:
- 1 blikje dulce de leche (een blikje gecondenseerde melk twee uur laten koken(397 ml))
- 450 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 75 gr pecannoten
- 3 el honing
Bereiden:
Doe de dulce de leche, slagroom, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een lobbig mengsel. Hoe steviger de dulce de leche is, des te minder makkelijk het zich op laat lossen in de room. Het is niet erg als er nog wat kleine stukjes dulce de leche in het mengsel zitten, dat is juist erg lekker. Het is wel belangrijk dat het mengsel goed luchtig is. Doe het in een diepvriesdoos en zet het ijs minimaal 1 nacht in de vriezer.
Door voor de geglaceerde pecannoten de noten in een droge koekenpan en rooster deze zo'n 3-5 minuten. Voeg de honing toe en roer dit door de noten. Blijf roeren tot de honing als een glazuurlaagje om de pecannoten zit. Schep de noten op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.
Serveer het dulce de leche ijs met de geglaceerde pecannoten.
Bon appétit!
