Dulce de leche ijstaart

Recept voor 1 taart

    Ingrediënten: 
  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 300 gr meringue schuimpjes

  • 1 liter slagroom

  • 100 gr soft fudge caramel Lonka

  • 100 gr nougatine

  • 3 el suiker

  • Scheutje melk


Bereiden:

Zet een ruime pan met water op het vuur en zet het blikje gecondenseerde melk erin. Haal het label van te voren van het blikje af. Zodra het water kookt, draai je het fornuis omlaag. Het mag best een klein beetje borrelen. Nu is het dus 3 uur wachten en geregeld de waterstand checken. Als de 3 uur voorbij zijn, haal je het blikje uit het water en moet het eerst zijn afgekoeld voordat je het gaat gebruiken.

Bedek de springvorm met het bakpapier.

Doe de meringue in een stevige zak en plet deze bijvoorbeeld met een deegroller. Bewaar een paar meringues ter decoratie. Hak de caramel fudge in kleine stukjes.

Doe de slagroom in een kom samen met de suiker. Klop de slagroom met de mixer stijf. Doe de meringue stukjes, de helft van de nougatine en de helft van de caramel fudge bij de slagroom. Roer de ingrediënten door elkaar.

Doe de dulce de leche in een blender of keukenmachine. Schenk er een scheutje melk bij. Mix kort door elkaar de bedoeling is dat het iets vloeibaarder gaat worden. Zo zal er een stroperige saus ontstaan. Ben je nog niet tevreden doe er dan nog wat extra melk bij.

Verdeel de helft van het slagroommengsel over de springvorm. Schenk de helft van de dulce de leche er over heen. Verdeel nu de rest van het slagroommengsel hier weer boven op. Sluit af met de nougatine, caramel fudge, meringue en dulce de leche ter decoratie.

Plaats nu de taart voor minimaal 8 uur in de diepvries.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin