Eenpansgerecht met orzo

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Ingrediënten 

  • 1 (rode)ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr orzo (ook wel de Cecco Riso nr. 74 genoemd)
  • 2 tomaten
  • 250 gr spinazie
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 350 ml bouillon (groenten)
  • 1 tl (gedroogde) basilicum
  • snufje zout en peper

Bereiden

Snipper de ui en snijd de tomaten en spinazie in stukjes. Verwarm een beetje boter in een (hapjes)pan en fruit de ui met 1 uitgeperste teen knoflook. Voeg na 2 minuten de tomaten toe en bak dit een paar minuten mee. Vervolgens kan de orzo erbij en meng je alles goed door elkaar. Na 1 minuut voeg je de bouillon en basilicum toe en breng je het geheel aan de kook. Kook de orzo ongeveer 8 minuten (staat op de verpakking van de orzo). Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.  Daarna voeg je de spinazie toe en bak je het geheel nog een paar minuten. Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper toe. De vleesliefhebbers zouden wat stukjes gerookte kip of blokjes salami aan dit gerecht kunnen toevoegen.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin