Eenpansgerecht met riso en spinazie

- Ingrediënten:
- 80 g pancetta
- 300 g riso pasta
- 690 g passata basilico
- 600 g verse spinazie
- 150 g AH Biologische feta 50+
Bereiden:
Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.
Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.
Bon appétit!
