Espresso bowl

Recept voor 2 bowls

Ingrediënten 

  • 2 bevroren bananen (in plakjes)
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel amandelboter (of cashewboter)
  • 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder
  • klein handje noten
  • 1-2 eetlepels honing of maple syrup
  • cacaopoeder

Bereiden

Stop de bananen, (plantaardige) melk, amandelboter en espresso poeder in de keukenmachine en maal glad tot een dik, romig ijs. Bij gebruik van een blender, kun je best eerst een aantal keren 'pulse' indrukken om alvast door de bevroren bananen heen te komen. 

Verhit ondertussen de koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de noten een minuut rondom aan. Haal van het vuur en schenk hier de honing overheen. Roer goed om.

Schep het espresso ijs in 2 kommen en verdeel hier de warme noten overheen. Eventueel kun je nog een klein beetje honing en cacaopoeder over de hele Espresso Bowl heen serveren. Uiteraard direct opeten!

TIP: Deze Espresso Bowl is ook heerlijk om te serveren met crunchy granola als topping!

Kan ook goed als zomers tussendoortje of als toetje met wat frambozen.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin