Fluffy pannenkoekentraybake

Recept voor 8 porties

    Ingrediënten:

  • 60 g ongezouten roomboter
  • 500 g mix voor American pancakes
  • 700 ml karnemelk
  • 125 g witte chocoladedruppels
  • 250 g verse blauwe bessen en frambozen
  • 4 el keukenstroop


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bodem en de opstaande randen van een bakplaat in met ⅓ van de boter. Zeef de pancakemix boven een ruime kom. Klop eerst 500 ml karnemelk (per 8 porties) met een handmixer door de mix tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de karnemelk toe en klop tot een glad beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bestrooi met de chocoladedruppels. Verdeel over 1 helft de frambozen en over de andere helft de blauwe bessen. Bak in 11-15 min. in het midden van de oven net gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in de traybake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de pancake gaar.

Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de stroop.

combinatietip: Je kunt deze traybake ook omtoveren tot hartig hoofdgerecht. Vervang het fruit en de chocolade door 150 g jong belegen kaas en 125 g spekreepjes. Snijd de kaas in blokjes en strooi samen met de spekreepjes over de pannenkoek. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin