Focaccia

Ingrediënten 

  • 30 gram verse gist (of 3 pakjes gedroogde gist à 7 gr)
  • 30 gram honing
  • 600 ml water
  • 1 kg bloem
  • 30 gram zout
  • en nog wat bloem om te bestuiven.NODIG voor topping:
  • 600 gram kerstomaatjes
  • olijfolie
  • paar takjes verse basilicum
  • handje vol groene en zwarte olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien in ringen.
  • peper en zout

Bereiding

Los het gist en de honing in de helft van het water. Meng het meel, de gist, zout. Maak een kuiltje in het midden, voeg lauw water toe. Maak er een deegbal van; voeg meel toe als het deeg kleverig is, of water als het te droog is. Kneed op een met meel bestoven vlak tot het elastisch is.

Leg het deeg op een ingevette bakplaat met een vochtige theedoek erover; laat 40 minuten rijzen tot het dubbele volume. 

Maak ondertussen een kruisje met het mes op de tomaat en dompel ongeveer 30 seconde in kokend water. Giet ze af en koel onder koud water, verwijder nu het schilletjes. Verwarm de oven tot 220 ºC.

Doe de tomaten, olijven, rode uien, 1 geperste knoflook, basilicum in een kom met olijfolie. 

Stomp de lucht uit gerezen deeg en rol het deeg tot 2,5 centimeter op een met bloem bestoven aanrecht. Doe het deeg in een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomaten, uien, olijven, knoflook en basilicum over het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen. Smeer langs de randen nog wat olijfolie met de andere teen geperste knoflook.

Bestrooi de focaccia met zeezout en zet ongeveer 20 minuten in de oven tot het knapperig en goudbruin is.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin