Gado gado bowl

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 300 g pandanrijst
  • 4 eieren
  • bakje sate saus
  • 250 g sperziebonen
  • 1 spitskool
  • 1 komkommer
  • 125 g taugé
  • 1 zakje kroepoek
  • 2 el seroendeng

Bereiden

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard.

Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren in de lengte.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen 3 minuten.
Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook 3 minuten mee.
Voeg de taugé toe en kook maximaal 10 seconden mee. Giet de groente af.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes.

Schep de rijst op borden en verdeel de groente erover. Schep de pindasaus erover en leg de eieren erbij. Leg de kroepoek erbij en bestrooi met seroendeng. 

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin