Gele rijst met kip

- Ingrediënten:
- 1 el olie
- 500 gr kipdijfilet
- Peper en zout
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl kaneel
- 230 gr basmatirijst
- 150 gr doperwten bevroren
- 625 ml kippenbouillon
- Koriander om te serveren optioneel
Bereiden:
Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout.
Verwarm een flinke pan op medium vuur. Voeg de olie toe. Doe de kipdij in de pan en bak deze goed aan tot ze bruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook nog eens vijf minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart
Voeg indien nodig wat extra olie in de pan toe. Voeg nu de knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak dit voor ongeveer een minuut tot de knoflook zacht is en het geheel begint te geuren.
Giet de kippenbouillon in de pan en roer met een houten lepel alle losse stukjes op de bodem los. Voeg de doperwten en de rijst toe en roer het even door om alles goed te mengen. Leg de kipdij tussen de rijst en de doperwten.
Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur wat hoger om het geheel aan de kook te brengen. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag en laat je het rustig koken voor een minuutje of 25.
Na het koken zet je het vuur uit en laat je het nog eens een extra 10 minuten staan. Haal nu de deksel van de pan en gebruik een vork om de rijst lost te maken.
Serveer met verse koriander als je dat wilt.
Bon appétit!
