Gele rijst met roerbakgroenten

Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 250 g Volkoren basmatirijst
- 2 tl Kurkuma, rasp
- 150 g chorizo
- 1 st Ui
- 600 g Roerbakgroenten
- 5 g verse koriander
Bereiden:
Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst af onder de kraan. Schil de kurkuma, rasp fijn boven de pan en kook met de rijst mee (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet na circa 12 minuten het water af en zet afgedekt opzij.
Snijd de chorizo in reepjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de chorizo krokant. Schep uit de pan en leg opzij.
Pel en snipper de ui. Doe de ui en gesneden groenten in de pan en roerbak op een middelhoog vuur beetgaar.
Snijd de verse koriander klein.
Schep het groentemengsel door de rijst. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de krokante chorizo en verse koriander.
Bon appétit!
