Gevuld speculaasboterkoek

Recept voor 1 boterkoek
- Ingrediënten:
- 250 g zachte ongezouten roomboter + extra om bakvorm in te vetten
- 250 g witte of bruine basterdsuiker (bruine basterdsuiker is nog lekkerder)
- 2 el speculaaskruiden
- 1 ei
- 250 g bloem
- 250 g amandelspijs
- Handje geschaafde amandelen
- Nodig:
- 2 vellen bakpapier
- Boterkoekvorm van 24 of 26 cm
- Elektrische handmixer met garde
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de roomboter, suiker en speculaaskruiden romig en zacht. Klop het ei erdoor, gevolgd door de bloem.
Rol het amandelspijs tussen twee vellen bakpapier uit tot een ronde lap ter grootte van de boterkoekvorm.
Verdeel de helft van het boterkoekbeslag over de bakvorm en strijk glad. Leg het amandelspijs erbovenop en dek af met het overige boterkoekbeslag.
Trek met een vorm over de bovenkant van de boterkoek om een mooi patroon te maken. Bestrooi met de amandelen.
Bak 30 minuten in het midden van de oven, tot hij gaar en goudbruin is.
Bon appétit!
