Gnocchi caprese

Recept
voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 2 el olijfolie
- 500 g kerstomaatjes gehalveerd
- 75 g slamelange met rucola
- 1 bosje basilicum blad geplukt
- 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt, in stukjes
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- extra vergine olijfolie
Tip: ook lekker met verse spinazie voor extra groente.
Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de gnocchi 1 minuut, giet af en laat uitlekken.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gnocchi in 6-8 minuten rondom goudbruin en knapperig. Schud de gnocchi in een grote mengkom.
Schep de kerstomaatjes, de slamelange en het basilicumblad erdoor. Verdeel het gnocchimengsel over kommen en verdeel de stukjes buffelmozzarella erover. Strooi er zeezoutvlokken en zwarte peper overheen. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie.
Bon appétit!
