Gnocchi in tomaten-pesto saus
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 500 gram gnocchi di patate
- 250 gram gemengd gehakt
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 bollen mozzarella
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes basilicum
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster 20 miniuten. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicum fijn, Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en rul het gehakt. Voeg vervolgens de ui, knoflook, de geroosterde tomaten en de pesto toe. Plet met een vork de tomaten zodat ze wat meer uit elkaar vallen. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer vervolgens samen met de basilicum door de saus. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de mozzarella.
(Je kan er nog wat salami, gehakt of kipfilet aan toevoegen.)
Bon appétit!
