Gnocchi met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gnocchi
- 400 gr spinazie
- 200 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 blikjes tonijn
- 3 el rode pesto
- 50 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).
Neem een ovenbestendige koekenpan en bak de gnocchi in wat olijfolie goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het overtollige vocht.
Doe de gebakken gnocchi terug in de pan. Voeg de uitgelekte tonijn, de gehalveerde cherry tomaten en de rode pesto toe. Meng het even om. Garneer de gnocchi met de geraspte kaas en zet deze 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Je kan de gnocchi met tonijn eventueel ook direct eten, zonder het nog in de oven te plaatsen.
