Gnocchi met worst en groente

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 4-6 saucijzen
- 500 gram gnocchi
- 200 gram verse spinazie
- 2 grote handen doperwten (vers of diepvries)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 60 ml water of kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 bol mozzarella, geraspt
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt (niet te grof)
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiden
Verwarm wat olijfolie in de pan op medium vuur. Bak daarin de ui tot -ie glazig is. Snijd ondertussen de worst in plakjes.
Bak de knoflook een minuutje mee met de ui en voeg daarna de worst toe. Zet het vuur iets hoger en laat ongeveer 4 minuten bakken, tot de worst bruin is.
Doe er dan de tomaten, het water (of de bouillon) en de gedroogde kruiden bij. Bestrooi met zout en peper. Meng goed door en voeg de gnocchi toe aan de pan. Schep er daarna de spinazie doorheen, steeds in kleine beetjes tot het slinkt. Voeg nu ook de doperwten toe. Zorg dat er genoeg vloeistof in de pan zit en voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
Na drie minuten zijn nu ook de gnocchi en de doperwten gaar. Bestrooi de gnocchi met worst en lentegroenten met de geraspte mozzarella en de geraspte parmezaanse kaas. Laat dit nog even pruttelen, tot de kaas een gesmolten laag vormt op de pasta. Dat duurt zo'n vier minuten.
Tip: heb je een grote koekenpan die ovenbestendig is, zet 'm dan aan het
einde nog een paar minuutjes onder de hete grill. Zo krijgt de kaas een knapperig korstje.
Bon appétit!
