Gnocchi ovenschotel

Ingrediënten
- 250g gnocchi
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400g gepelde tomaten
- 3 eetlepels tomatenpuree
- Zeezout
- Peper
- 50g geraspte Grana Padano kaas
- Mozzarella
Bereiding
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de gesneden stukjes ui en knoflook in de pan. Bak de knoflook en olijfolie ongeveer 2 tot 3 minuten. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan samen met de eetlepels tomatenpuree. Breng de tomatensaus voor deze gnocchi ovenschotel gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus voor de gnocchi nu enige tijd zachtjes pruttelen.
Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Als het water kookt, doe je de gnocchi voorzichtig in de pan. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op het pak. Schep de gnocchi gelijk uit de pan en doe de gnocchi in de saus.
Schep alles in een ovenschotel. Bedek de gnocchi ovenschotel met een lekkere laag Grana Padano. Daarna leg je ook de plakken Mozzarelle bovenop de gnocchi.
Zet de gnocchi ovenschotel nu 12 minuten in de oven. Na 12 minuten laat je de gnocchi ovenschotel nog kort afkoelen, zodat de gnocchi wat steviger kan worden.
Bon appétit!
